Kalkış Durak ve Saatleri
Lütfen 5 dk. önce duraklarda olunuz.
22:30 Kartal Köprüsü(Edirne Yönü)
22:35 Maltepe Köprüsü
22:40 Kozyatağı Metro çıkışı
22:45 Göztepe Köprüsü Edirne Yönü
22:50 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü
23:15 Mecidiyeköy Murat Muhallebicisi Edirne yönü
23:30 İncirli Metrobüs-Ömür Avm Önü
23:45 Avcılar
23:55 Beylikdüzü
Program
12 Temmuz Cuma Akşamı 22:30'da Kartal'dan hareket ederek belirtilen duraklardan misafirlerimizi alıyoruz ve saat 06:00'da Gökçeada için Kabatepe İskelesine ulaşıyoruz. 07:00 Feribotu ile 1 saat 15 dakikalık yolculukla Gökçeada'ya ulaşıyoruz.
1.Gün 13 Temmuz Cumartesi
Sabah Gökçeada'da kahvaltı için mola veriyoruz. Sonrasında Gökçeada merkezde alışverişimizi yapıp Gizli Limana ulaşıyoruz ve çadırlarımızı kurup kahvaltımızı yapıyoruz. Gün boyunca Deniz keyfi bizleri bekliyor.
Gökçeada veya eski adıyla İmroz, Çanakkale'nin bir ilçesi ve Türkiye'nin en büyük adasıdır. Ege Denizi'nin kuzeyinde, Saros Körfezi girişinde yer almaktadır. 91 km. kıyı şeridine sahiptir. Yıllık yağış miktarı metrekareye 950 – 1050 mm arasında değişmektedir. Adanın batısında yer alan İncirburnu Türkiye'nin de en batı noktasını oluşturmaktadır.
Gökçeada 2011 yılında Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanı almıştır ve dünyanın ilk Cittaslow adasıdır.
2.Gün 14 Temmuz Pazar
Sabah kahvaltımızı yapıyoruz ve öğlene kadar denizde kalıyoruz. Öğleden sonra isteyenlere Bozcaada'nın köylerini gezeceğiz. Dereköy, Tepeköy, Kaleköy, Zeytinli ve Bademli köylerini gezeceğiz. Gezi sonrası Gizli Liman'a dönüyoruz ve deniz keyfine devam ediyoruz. Akşam ateş yakma şansımız olacak. İsteyenlerle Tepeköy'de bulunan Rum Meyhanesine gidebiliriz.
✔️Gökçeada’da koruma altında olan ve en çok ziyaret edilen Zeytinliköy, bu köyde tarihi dokusu, taş evleri ve otantik kafeleri ile dar sokaklarında gezintiye çıkıyor fotoğraflarımızı çekiyoruz. Dibek kahvesini ve sakızlı muhallebisini tadıyoruz.
✔️Dereköy eskiden 1950 hane ile Türkiye'nin en büyük ve kalabalık köyüymüş derler. İçerisinde 22 kahve, 2 sinema, çok sayıda berber, bakkal, terzi gibi dükkanlar ve 3 zeytinyağı imalathanesi bulunurmuş. Mübadele sonrası günümüzde terk edilmiş bir köy olarak karşımıza çıkmaktadır. Hala köyde 100 hane bulunuyor . Nüfusun yarısını Rumlar yarısını Türkler oluşturmaktadır. Bu köyde tarihi taş evler, kilise ve adanın en büyük çamaşırhanesini ziyaret edeceğiz.
3.Gün 15 Temmuz Pazartesi
Sabah kahvaltı ve Deniz Keyfinden sonra çadırlarımızı toplayıp Bademli Köyü'ne gidiyoruz. Terkedilmiş ve koruma altında olan Bademli köyünü geziyor ve fotoğraflarımızı çekiyoruz ve Feribota geçiyoruz. İstanbul yolculuğuna başlıyoruz. Tahminen 23:00'da İstanbul'da olmayı planlıyoruz.
MALZEMELER
* Çadır - Mat - Uyku tulumu
* Kafa Feneri
* Kıyafetler
* Yiyecekler
Gökçeada Kamp Alanı
✔Kamp alanı Deniz kenarındadır.
✔Duş&Wc, elektrik Cafelerde bulunmaktadır.
✔Ortak Buzdolabı ve Mutfak yok.
✔Gökçeada merkezde market alışverişimizi yapıp öyle kamp alanına gideceğiz.
✔️Çadırlarımızı sahile kuracağız. Kamp Malzemelerinizi unutmayınız. Sahildeki cafelerden günlük 150 tl ücret ödeyecek Şezlong & Şemsiye kirayabililirsiniz.
GÖKÇEADA KÜLTÜR & DENİZ KAMPI ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
En yeni turlarımızı ve size özel fırsatları kaçırmamak için şimdi
hemen üye olun.
İlk yorumu siz yapın