10 Ağustos Cumartesi
Trabzon - Çayeli - Çeçeva Çay Bahçeleri - Zil Kale - Çat Vadisi - Palovit Şelalesi - Gito Yaylası - Badara Yaylası
Sabah saat 10:00 da Trabzon havalimanında buluşma. Misafirlerimizi aldıktan sonra Rize üzerinden Çayeli'ne ulaşıyoruz. Rize Havalimanından da misafirlerimizi alıyoruz ve programımıza başlıyoruz. Kısa bir yolculuk sonrası Çay bahçesi teraslarıyla sosyal medyada ünlenmiş olan Çeçeva (Haremtepe) köyüme varıyoruz. Kahvaltımızın ardından meşhur çay bahçelerinde fotoğraf molası veriyoruz. Ardeşen Rize üzerinden Çamlıhemşin'e sınırlarına ulaşıyoruz ve Çat Vadisinin koruyuculuğunu üstlenen Zil Kaleyi gezip Vadi manzarasında çay kahve molası yapıyoruz. Molanın ardından aracımıza binip Karadenizin görüntüsüyle kendisine hayran bırakan Palovit Şelalesine ulaşıyoruz. Ardından sizi manzarasıyla kendisine hayran bırakacak Gito Yaylasına çıkıyoruz. Gito Yaylası' ndan Pokut ve Kaçkarlar manzarasında yaylayı geziyoruz. Gezinin ardından aracımızla Badara Yaylası yolculuğumuz başlıyor. İsteyenler yaylada kalıp yaylanın keyfini sürebilir, Yürümek isteyenlerle yaylada keyif yürüyüşü yapacağız.
Akşam yemeği ve konaklama Çamlıhemşin'deki otelimizde.
11 Ağustos Pazar
Ayder - Avusor Yaylası - Avusor Buzul Gölü - Huser Yaylası(5 km Buzul Gölü Yürüyüşü)
Bu sabah erken kalkıyoruz ve kahvaltımızı yaptıktan sonra Kaçkarların zirvesine doğru yol alıyoruz. Ayder Yaylası üzerinden Avusor ve Huser yaylalarına geçeceğiz. Çok fazla yürümek istemeyenler aracımız her yaylaya uğrayacak biz yaylalar arasında yürürken siz yaylada vakit geçirebilirsiniz. Avusor Yaylasından başlayan yürüyüşümüz Kaçkarların eteklerinde bulunan Avusor Buzul Gölü'ne devem edecek. Buzul Günde isteyenler göle girebilir ve yorgunluğunu atabilirler. Yaklaşık 6 km harika bir yürüyüş yapıyor, gölün ve Kaçkar manzarasının tadını çıkarıyoruz. Göl Yürüyüşü sonrası 2400 m rakımda bulunan sis deniziyle meşhur Huser Yaylasına geçiyoruz. O gün eğer şansımız varsa Sis Denizine denk geliriz. Yaylada çay kahve molası verdikten sonra otelimize geri dönüyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama Otelimizde.
12 Ağustos Pazartesi
Mençuna Şelalesi - Çifte Köprüler - Seyir Tepesi - Maral Şelalesi - Maral Köyü - Borçka Karagöl(Mençuna Şelalesi 2 km + Maral Şelalesi Yürüyüşü)
Sabah kahvaltımızı Çamlıhemşin'de otelimizde yapıyoruz ve ilk durağımız Arhavi'de bulunan Mençuna Şelalesi olacak. Şelaleden önce bizi 700 yıllık tarihi Çifte Taş Köprüler karşılıyor. Zamana karşı sapasağlam ayakta duran köprüler size dönemin insanlarının hayal gücünü ve mimariyi ne kadar zorladıklarını düşündürecek. Fotoğraf molasının ardından Karadeniz'in yeşilini sulayan bir çeşme gibi duran Mençuna Şelalesi'ne 1 km'lik bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüş sonunda 80 m. yükseklikten akan Mençuna Şelalesi karşılayacak bizi. Şelalenin soğuk sularında yüzerek günün tadını çıkarıyoruz.
Mençuna Lazca'da Hisseli Yer demek.Hikayesini dinleyip Arhavi merkeze geri dönüyoruz. Öğle yemeğimizi yedikten sonra Hopa üzerinden Borçka'ya ulaşıyoruz. Ülkemiz sınırları içinde Bayburt'ta doğan ve Gürcistan'dan denize dökülen 431 km uzunluğunda, dünyada debisi en hızlı nehirler arasında bulunan Çoruh Nehri eşliğinde yolculuğumuz devam ediyor ve Borçka Karagöl'e ulaşıyoruz. Karagöl 1800'lü yıllarda bugünkü Klaskur yaylasında bulunan bir tepenin kayması ve Klaskur Deresinin önünü kapatması sonucunda oluşmuş bir göldür. Doğası ve görüntüsüyle ziyaretçileri kendisine hayran bırakan doğal bir mesire alanıdır.
Göl etrafında kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra isteyenler sandal ile gölde keyifli bir gezintiye çıkabilir. Karagöl manzarasında daha ilk nefesinizde doğru yerde olduğunuzu bir kez daha anlayacaksınız.
Göl gezisi sonrası Unesco'nun koruması altındaki Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı Macahel'e varıyoruz. Macahel doğal yaşlı ormanları, endemik bitkileri, tarihi camileri, saf Kafkas Arısı ve kendine özgü kültürünün yanı sıra el değmemiş yaylalarıyla bizleri hayran bırakacak.
Macahel'de ilk durağımız Maral Şelalesi'nin bulunduğu Maral Köyü olacak. 4 km'lik bir yürüyüşle Maral Şelalesi'ne ulaşıyoruz.Muhteşem manzarayı fotoğraflayıp, şelalede yüzebileceğiz. Mola sonrası köye geriye dönüyoruz.
Akşam yemeği ve konaklamamız Macahel'deki Yayla Otelimizde olacak.
13 Ağustos Salı
Borçka Macahel Köyü - Efeler Köyü - Gorgit Yaylası - Efeler Ormanı
Sabah kahvaltımızın ardından bugün de Macahel bölgesinde doğanın keyfini çıkaracağız. İlk durağımız Camili köyünde bulunanan tamamen ahşap kullanılarak yapılan camii olacak. Camii kalem işi bitkisel süsleme ve geometrik desenler içinde bitkisel motifleri ile bölgedeki ziyaret edilmesi gereken önemli yapılardan bir tanesi.
Ardından Yağmur Ormanı Ekosistemine sahip, 1998 yılında koruma altına alınan, biyolojik çeşitlilik açısından zengin ve Biyosfer Rezerv alanına sahip olan Efeler Ormanı ve Gorgit Yaylası'nda 10 km yürüyüş yapacağız. Yeşile ve doğaya doyacağımız bir günün ardından otelimize geri dönüyoruz. Yürüyüş yapmak istemeyenler yaylada çay kahve içip ufak yürüyüşler yapabilirler.
14 Ağustos Çarşamba
Papart Düzü - Çuripira Yaylası - Maden Köyü(Bazgirat) - Gamaşet ve Sakorya Yaylası - Cancır Yaylası - Artvin Şavşat(10 km)
Sabah kahvaltımızın ardından Şavşat'ın en güzel köylerinden bir tanesine gidiyoruz. Yol üzerinde Gürcü sınırında bulunan Çuripira yaylasında yürüyüş yapıp Papat Düzü üzerinden yolculuğuza devam ediyoruz ve Bazgiret köyüne ulaşıyoruz. Eski adıyla Bazgiret Köyü günümüzde Maden Köyü diye bilinen bir Gürcü köyüdür. Bazgiret Köyü Karçal Dağları'nın doğusunda İmerhev diye adlandırılan bölgede bulunmaktadır ve 5 mahalleden oluşmaktadır.Hala gelenek ve göreneklerini sürdüren köyde Kafkas ezgileri ve Akordiyon sesi duyma olasılığımız çok yüksek. Ahşap evleriyle görsel bir şölen sunan köyde yaklaşık 10 km yürüyüş yapıyoruz. Bazgirat Köyü'nden başlayan yürüyüşümüz Gamaşet mahallesi ve Sakorya Yaylası'ndan geçip Cancır Yaylası'nda bitecek.
Yürüyüş sonunda Şavşat'taki otelimize geçiyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama Şavşat'taki otelimizde.
15 Ağustos Perşembe
Şavşat Velat Yaylası - Kız Gölü - Boğa Gölü - Yüzen Adalar - Arsiyan Yaylası(9 km)
Sabah kahvaltısının ardından yine yeşiller içinde güzel bir güne başlıyoruz. Bugünkü yürüyüşümüz Gürcistan sınırında Arsiyan Dağı eteklerinde bulunan yaylalar ve göllerden geçecek. Velat Yaylası'ndan başlayacak yürüyüşümüzde 350 m. irtifa alacağız. 2.5 km dik yürüyüşün sonunda bizi Kız Gölü karşılayacak. Bölgede irili ufaklı 20 göl bulunmakta ve her gölün bir adı ve hikayesi bulunmaktadır. Kız Gölü kenarında hikayesini dinleyip dinlendikten sonra Boğa Gölü yürüyüşümüz başlayacak. Artık iniş başlayacak ve yürüyüşümüz daha az yorucu olacak.
Ardından Boğa Gölü ve Yüzen Adaları da görüp meşhur Arsiyan Yaylası'na ulaşacağız. Yaylada verilen serbest zamanın ardından otelimize dönüyoruz.
Akşam yemeği ve konaklama Şavşat'taki otelimizde.
16 Ağustos Cuma
Pınarlı Köyü - Büyük Kışla Yaylası - Balık Gölü - Büyük ve Küçük Şirata Gölleri - Sahara Milli Parkı - Şavşat Karagöl - Yavuz Köy - Laşet Vadisi - Deliklikaya Şelalesi
Sabah erkenden uyanıp kahvaltımızı yapıyoruz. Bugünkü rotamız sessiz sakinliği ile ün yapmış ve bunu da Cittaslow şehir olarak tescilletmiş Artvin'in Şavşat ilçesi olacak. Türkiye'nin sakin yerlerinden birisi olan Şavşat bölgesi sessiz şehir/sakin şehir olarak çevrilen Cittaslow ünvanına sahip. Şavşat'ın Pınarlı köyüne ulaşıp yürüyüşümüze başlıyoruz. 8 km doğa yürüyüşümüz Büyük Kışla yaylasından başlayacak. Arsiyan Dağı eteklerinde 2280 m. rakımda bulunan Küçük Şirata ve Büyük Şirata göllerine çiçekler arasından geçerek ulaşacağız. Gittiğimiz mevsime göre su seviyesi değişebilen göllerin rengi beklemiş yoğurt, peynir suyuna benzediği için Gürcüce bu ismi almış. Göller eriyen kar sularıyla beslendiği için su seviyesi mevsime göre düşebiliyor. Gölde yüzme şansımız olacak. Şort ve mayonuzu unutmayınız. Eğer şansımız varsa bölgede bulunan Angut kuşlarını da görebiliriz. Şirata Gölleri'den sonra Balık Gölü'ne yürüyoruz ve göl kenarında çay kahve molası verip keyif yaptıktan sonra Sahara Milli Parkına geçiyoruz. Şavşat Karagöl'ü etrafında yürüyüş yapıp Yavuz köye ulaşacağız. Yavuz Köy seyir terasından bütün Laşet vadisini görüp ve fotoğraflayabileceğiz. Seyir terasında manzaraya karşı çaylarımızı yudumladıktan sonra Trabzon yolculuğumuz başlıyor.
Yol üzerinde Deriner Barajını manzarasında fotoğraf molası veriyoruz. Mola sonrasında bölgenin en güzel şelalerinden birisi olan Deliklikaya Şelalesini görüyor ve Borçka'da öğle yemeği sonrası Trabzon havalimanına devam ediyoruz. Artvin Hopa Rize üzerinden Trabzon'a ulaşıyoruz. İsteyenler Rize'den Havalimanından dönüş yapabilirler. Trabzon'da vakte göre akşam yemeğimizi yedikten sonra Havalimanı'na geçiyoruz.
Kaçkar Yaylaları - Rize - Çamlıhemşin-... ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
En yeni turlarımızı ve size özel fırsatları kaçırmamak için şimdi
hemen üye olun.
İlk yorumu siz yapın