3 ŞEHİR - 35 YAYLA GEZİSİ
TRABZON UZUNGÖL YAYLALARI
MAÇKA YAYLALARI
GÜMÜŞHANE ANABASİS YOLU
GİRESUN YAYLALARI TURU
Program
1.Gün 5 Ağustos Cumartesi
Uzungöl + Haldizen Yaylası(Demirkapı) + Garaster Yaylası + Lustra Yaylası
Sabah saat 10:00'da Trabzon Havalimanı'nda misafirlerimizi alıyoruz. Kahvaltımızı yapıyoruz ve Haldizen(Demirkapı) Yaylasın'dan önce araç ile 10 km yolculuk yapıyoruz.
Haldizen Yaylası, Demirkapı Yaylası olarak da bilinmektedir ve Karadeniz’in en can alıcı noktalarından biridir. Uzungöl’le birlikte muhteşem bir uyum içinde olduğuna mutlaka şahit olunması gerekir. Ulaşımı da oldukça kolaydır. Uzungöl’ün Şerah Köyü’nden 16 kilometre uzaklıktaki yaylaya orman yoluyla ulaşılıyor. Üç mahalleden oluşan Haldizen Yaylası, dağ çiçeklerinin kokusunu sunuyor tertemiz havasında. Bugün sadece yaylalarda keyif yürüyüşü yapılacaktır. Haldizen Yaylasından sonra 2200 m rakımda bulunan Garaster Yaylası'na çıkıyoruz. Uzungöl'ün birbirinden güzel yaylalarından biri olan Garester Yaylası, yeşilliklerle dolu bir yayla. Uzungöl'ün yaklaşık 1100 m daha yukarısında bulunur ve yaylaya çıktığınızda Uzungöl'ün doyumsuz manzarasını seyredebilirsiniz. Bu yayla için dünyanın sonu diyorlar. Gerçekten dünyanın son noktasına geldiğinizi düşündürür Garester Yaylası. Yol üzerinde hava açık olduğu zaman çok güzel Uzungöl manzarası görülebilir. Lustra Yaylasından başlayan yürüyüşümüz 6 km sonra Garaster Yaylasında bitiyor. Yaylada çay kahve molası veriyoruz. İsteyenlerle yaylanın yanı başındaki 2400 m tepeye yürüyüş yapılacaktır. Öğle yemeği için Uzungöl'de meşhur saç kavurma yiyebiliriz. Uzungöl molasının ardından aracımıza biniyor ve 2400 m rakımdaki Yayla otelimizde.
2.Gün 6 Ağustos Pazar
Trabzon Uzungöl Yaylaları - Çaykara + Yeni Yayla Sultanmurat Yaylası + Yurt Yaylası + Mavyeras Yaylası 10 km Yürüyüş
Sabah yaylada uyanıyoruz ve kahvaltımızı yapıyoruz. Sultan Murat Yaylasından başlayan yürüyüşümüz 2250 rakimda 10 km olacaktır. Yurt Yaylası üzerinden Mavyeras Yaylasina devam edeceğiz ve yürüyüşümüz Çaykara'nın Vartan Yaylası'nda bitecektir.Trabzon'un akıllardan çıkmayan yaylalarından biridir Sultanmurat Yaylası. Yeşilin her tonuna şahit olacağımız Sultanmurat Yaylası, Trabzon Çaykara ilçesinin sınırları içerisindedir. Derler ki; IV. Murat 1635 yılında İran Seferi'nden döndüğü sırada bu yaylada ordusuyla birlikte Cuma namazını kılmış ve konaklamıştır. Bu sebepten dolayı Sultan Murat olarak adlandırılmış bu yayla. Sultan Murat Yaylası'nda aynı zamanda Osmanlı ordusunun bir şehitliği var.
Yürüyüş sonunda Konaklama ve Akşam Yemeği Otelimizde.
3.Gün 7 Ağustos Pazartesi
Anabasis Yolu 2 Divane Yaylası - Dilaver Yaylası - Arnastal Yaylası - Sarıtaş Yaylası - Sıçanyurdu Yaylası - İstavroma - Piştoflu - Dumanlı Köyü - Taş Köprü Yaylası - Santa Harabeleri Etabı(12 km)
Sabah kahvaltıdan sonra Karadeniz Obası'ndan ayrılıyoruz ve aracımızla Santa Harabeleri'nin bulunduğu Dumanlı Köyüne gidiyoruz. Santa; Dumanlı Köyünün eski adı. 1924 Nüfus Mübadelesi sonucu boşaltılan bir Rum köyü olan Santa hala güzelliğini korumakta ve o dönemde Rumların kullandığı yapılar şuan harabe halinde gezilebilmektedir. Taş köprü Santa Yürüyüşümüzün sonunda Maçka Hamsiköy'de bulunan ve 2 gün boyunca konaklayacağımız otelimize varıyoruz ve günün yorgunluğunu vadi manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumlayarak gideriyoruz. Akşam Yemeği ve Konaklama Maçka'daki Otelimizde.
4.Gün 8 Ağustos Salı
Anabasis Yolu 1 Maçka - Sümela Manastırı - Altındere Milli Parkı - Zigana Geçidi - Hamsiköy - Anabasis Yolu 1
Arnastal Yaylası - Selboğazı - İskobel Yaylası - Thekes Tepesi - Kofrakol Yaylası - Kusal Yaylası - Saveriksa Yaylası Etabı(14 km)
Sabah kahvaltımızın ardından Maçka üzerinden Altındere Milli parkına varıyoruz. Karadenizin en meşhur tarihi yapısı Sümela Manastırına kısa bir yürüyüşle ulaşıyoruz.
Sümela gezimiz sonrası Karadenizin muhteşem ormanlarının arasından yolculuk yaparak Kurtdere Yaylasına ulaşıyor ve Anabasis Yolu'nun başka bir rotası olan Kurtdere Yaylası - Sazlık Yaylası - Arnastal Yaylası - Selboğazı Yaylası - İskobel Yaylası - Thekes Tepesi - Sümela Seyir Noktası Kofrakol Yaylası - Kusal Yaylası Rotasını yürüyeceğiz.(18 km) Yürümek istemeyenlerin yaylalara araçla gitme şansı olacak
İskobel Yaylası; Yazlık Köyü’nün güneyinde 2450 m. yükseklikte yer almaktadır.Ksenophon’un Anabasis (Onbinlerin Dönüşü) adlı eserinde bahse konu olan onbin yunan paralı askerin denizi ilk görerek anıt mahiyetinde taş yığını yaptıkları yerdir. Yürüyüş sonunda meşhur Hamsiköy Sütlacı yemek için Hamsiköy' e gidiyoruz. Önce Zigana Geçidini görüp fotoğraflayıp daha sonra sütlacın tadına bakıyoruz. Akşam konaklamamız yine aynı otelde Maçka'da konaklıyoruz.
5.Gün 9 Ağustos Çarşamba
Giresun Yaylaları - Kuzalan Şelalesi + Mavi Göl + Kümbet Yaylası + Koçkayası Yaylası + Kuzugölü Obası 10 km Yürüyüş
Sabah otelimizde kahvaltımızı yapıyoruz ve Giresun'un en güzel Şelalesine gidiyoruz. Kuzalan Tabiat Parkında verilen molada isteyenler Şelaleye girebilir. Kuzalan Şelalesi Dereli yolu üzerinde bulunan yaklaşık 20 m yukarıdan parçalı olarak dökülen bölgenin en güzel şelalesidir. Oradan Mavi Göl'e geçiyoruz.
Tabiat Parkı içerisinde bulunan Mavi Göl turkuaz mavisiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Göl suyunun içerisinde bulunan kireç taşı ve sodadan dolayı Turkuaz rengi aldığı söylenmektedir. Halk tarafından Sodalı Göl olarak adlandırılmaktadır. Karadeniz bölgesindeki dere şeklinde akan tek sodalı Göl özelliğini de taşımaktadır.
Göl gezintisinin ardından Giresun'un en çok bilinen ve ziyaret edilen yaylası Kümbet'e varıyoruz. Kümbet Yaylasından Koçkayası Yaylasına 6 km Yayla Yürüyüşü yapıyoruz ve Koçkayası'ndan 4 km daha Kuzugölü Obasına yürüyüş yapıyoruz. Akşam Yemeği ve Konaklama otelimizde.
6.Gün 10 Ağustos Perşembe
Giresun Yaylaları + Bektaş Yaylası Alçakbel + Kulakkaya Yaylası + Çağman Obası + Sakaralan Obası + 8 km Yürüyüş
Sabah kahvaltı sonrası Bektaş Yaylası - Alçakbel - Kulakkaya Yaylası, Belen Tepesi arasında Çağman Obası ve Sakaralan Obasını geçecek olan 10 km lik yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüş sırasında Totoros Kilisesini de görüp Süllüde yürüyüşümüz bitiyor. Daha sonra yayladaki otelimize yerleşiyoruz.2100 m yükseklikte bulunan Bektaş Yaylası, resmi olarak Giresun'un Dereli ilçesine bağlı olmasına rağmen Bulancak ilçesi halkı tarafından da kullanılmakta ve Kulakkaya Yaylası, Melikli Obası Yaylası, Kurttepe mevkii ve Alçakbel Orman İçi Piknik Alanı'nın bir araya gelmesi ile oluşan bütüne verilen addır. Bektaş ismi Hacı Bektaşi Veli'nin müridleri Türkmen Çepniler tarafından onun hatırasına hürmeten verilmiştir. Yaylanın havası ve suları çok soğuktur. Yaz aylarında bile soba yakmak bir zorunluluktur. Yağış mevsiminde hava genelde sislidir fakat havanın açık olduğu zamanlarda oluşan doğa harikası vadilere çöken bulutlar inanılmaz güzel manzaralar yaratır. Konaklama ve Akşam Yemeği Yayla Otelimizde.
7.Gün 11 Ağustos Cuma
Giresun Kalesi ve Şehir Merkezi + Çay Fabrikası + Ordu
Sabah kahvaltımızın ardından Giresun merkeze gidiyoruz. Giresun Kalesi ziyareti ve Topal Osman Anıtının gezilmesinden sonra şehir merkezinde serbest zaman veriyoruz. Sonrasında Çay Fabrikası gezimizi yapacağız. Gezi sonrası Ordu Giresun Havalimanına geçiyoruz.
MALZEMELER
-Hava durumu yürüyüş için her zaman idealdir.
-İnceden kalına doğru bir giyim tercih edilmelidir. Terleyince çıkarır, üşüyünce tekrar giyebilirsiniz.
-Yanınıza en az 1,5 litre su ve enerji verecek atıştırmalıklar ve öğle için sandviç almanız yeterlidir.(Günübirlik Yürüyüşler için)
-Bileği saran su geçirmez bot ve yürüyüş pantolonu giyilmesi tavsiye edilir.(Günübirlik Yürüyüşler için)
-Yedek kıyafet ve yedek ayakkabı getirmek her zaman size daha konforlu bir eve dönüş sağlar.
-Tozluk ve Baton yürüyüşünüzü kolaylaştırır.(Her adımınızda 5 - 8 kilo ağırlığı batona vermiş olursunuz.)
-Polar ve Yağmurluk her zaman yanınızda olması gerekir.
-Sürekli kullanılan ilaçlarınızı yanınıza almanız rica olunur.
KARADENİZ YAYLALAR RÜYASI(3 ŞEHİR... ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
En yeni turlarımızı ve size özel fırsatları kaçırmamak için şimdi
hemen üye olun.
İlk yorumu siz yapın